Kuveyt, kripto para madenciliğini yasakladı: Gerekçesi elektrik krizi

Kuveyt, Kripto Para Madenciliğini Elektrik Krizinin Sorumlusu Olarak Gösteriyor

Kuveyt, ülke genelinde artan sıcaklıklar ve soğutma amaçlı klima kullanımının hızla artması nedeniyle yaşanan derinleşen enerji krizinden dolayı kademeli elektrik kesintilerine başvurmak zorunda kaldı. Bu krizde kripto para madenciliği de suçlanıyor.

Kuveyt İçişleri Bakanlığı Kripto Madenciliği ile Mücadelede

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta kripto para madenciliği ekipmanlarının bulunduğu yerleri tespit etmek amacıyla “büyük ölçekli” bir operasyon başlattığını duyurdu. Bakanlık, madencilik faaliyetlerinin elektriği yasadışı bir şekilde kötüye kullanabileceğini ve halkın güvenliğini tehlikeye atabileceğini belirtti.

Elektrik, Su ve Yenilenebilir Enerji Bakanlığı’ndan alınan bilgilere göre, yapılan aramalar Kuveyt’in güneyindeki Al Wafra bölgesinde yoğunlaştı. Bu bölgede kripto madenciliği için kullanılan yaklaşık 100 ev tespit edildi ve bazı evlerin normal elektrik tüketimini 20 kat aştığı belirlendi.

Kripto Madenciliği Operasyonlarının Sonuçları

Hükümetin müdahalesiyle, El Vafra bölgesinde enerji tüketiminin %55 oranında azaldığı bildirildi. Ülke genelinde toplamda 1.000’den fazla şüpheli kripto para maden sahası belirlendi ve artan elektrik tüketimi temel bir gösterge olarak kullanıldı.

Şu anda 60’tan fazla kişi hakkında soruşturma başlatılırken, Elektrik Bakanlığı yasayı ihlal eden tesislerin elektriğini kesmeye başladı. Elektrik enerjisinin tekrar verilebilmesi için ise İçişleri Bakanlığından izin alınması gerekiyor.

Kuveyt ve Kripto Para Madenciliği

Kuveyt, dünyanın en ucuz elektriğine sahip ülkelerden biri olması, kripto para madencileri için cazip hale getiriyor. Ancak bu durum ülkenin elektrik şebekesini ciddi anlamda zorluyor. Hızlı nüfus artışı, şehirleşme, sıcak hava dalgaları ve santral sorunları gibi faktörler enerji sisteminde baskı oluşturuyor.

2023 yılından bu yana Kuveyt’te kripto para ticareti yasak olmasına rağmen madencilik faaliyetleri halen yasal bir çerçeve içerisinde değil, karanlık bir alanda devam ediyor.

Related Posts

Kredi ve kredi kartı borcu olanlara müjde! Resmen açıklandı

BDDK’den yapılan açıklamada, BDDK’nin, bireysel kredi kartları ve ihtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin 48 ay ile yapılandırılmasını uygun bulduğu belirtilerek, vade ve başvuru süreleri kısaltıldığı ve daha az maliyetli hızlı bir sürecin …

Borsa İstanbul’un en değerli şirketi belli oldu: Piyasa değeri yüzde 108 arttı!

Yılın ilk yarısında yüzde 108 değer kazanan ASELSAN, Borsa İstanbul’da piyasa değeri en yüksek şirket oldu. Savunma sanayisine artan ilgi hisseleri yukarı taşırken, bazı dev şirketler ise sıralamada geriye düştü.

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Rekabet Kurumu soruşturmayı tamamladı: OPET’e 131 milyon TL ceza kesildi

Altın alımıyla ilgili önemli değişiklik!

İşlenmiş kıymetli madenlerin farklı ödeme yöntemleriyle ithalatına ilişkin yeni esaslar belirlendi. Konuya dair değişiklik içeren Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. BAKANLIĞA YENİ YETKİ “Türk Parası Kıymetini Koruma …

ATM’den nakit çekimi ve para yatırmada limitler değişti: Hangi bankada limit ne kadar oldu?

Bankalar belli dönemlerde ATM’ler üzerinden yapılan nakit çekimi ve para yatırma limitlerini güncelliyor. Bankalarda para yatırma limitleri bir kez daha değişti. İki banka limiti 185.000 TL’ye kadar yükseltti.

Çivi çakmayan AKP dış borçta rekor kırdı!

Dış borç, 527.5 milyar dolarla rekor kırarken bu borcun büyük bir bölümü AKP döneminde gerçekleşti. CHP, dış borç stokunun AKP’nin iktidarda olduğu dönemde 395.7 milyar dolar arttığına dikkat çekti. CHP TBMM Grubu’nun ekonomi raporunda, kamu, Merkez …