Kanserle mücadelede gizli güç!

Egzersizin Kanser Tedavisi Üzerindeki Olumlu Etkileri Çalışmalarla Kanıtlandı

Çin Tıp Üniversitesi’ne bağlı Shengjing Hastanesi liderliğinde yapılan araştırmada, 2012 ile 2024 yılları arasında yayınlanmış rastgele kontrol deneylerinden elde edilen veriler incelendi. Toplamda 80 bilimsel makaleden elde edilen 485 farklı bulgu üzerinde detaylı analizler gerçekleştirildi.

Araştırmanın sonuçlarına göre; aerobik ve direnç antrenmanları, yüksek yoğunluklu aralıklı egzersizler, tai chi ve yoga gibi aktiviteler, kanser tedavisine bağlı olarak ortaya çıkan kalp ve sinir hasarı, beyin sisi ve nefes darlığı gibi yan etkileri belirgin bir şekilde azaltabilmektedir.

Egzersizin sadece fiziksel değil, aynı zamanda psikolojik olarak da hastalara destek sağladığı belirtilmektedir. Daha iyi bir uyku kalitesi, genel vücut fonksiyonlarında artış, sosyal etkileşimde iyileşme ve yaşam kalitesinde gözle görülür bir yükseliş sağlandığı vurgulanmaktadır.

Çalışmada, ameliyat öncesinde düzenli olarak yapılan egzersizin; operasyon sonrası komplikasyon riskini, ağrı düzeyini, hastanede kalış süresini ve ölüm oranını azalttığına dair güçlü kanıtlar bulunduğu rapor edildi.

Araştırmacılar, elde ettikleri sonuçlar ile ilgili, “Bu çalışma, egzersizin kanser tedavi protokollerine başarılı bir şekilde entegre edilmesinin etkinliğini bir kez daha kanıtlamaktadır. Orta ila yüksek düzeyde güvenilir olan bulgular, egzersizin tedaviye bağlı olumsuz etkileri azalttığını, vücut yapısını ve biyolojik göstergeleri iyileştirdiğini ve yaşam kalitesini artırdığını göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Astımı tetikleyen nedenler çevremizde! Peki nasıl korunacağız?

Astım, hava yollarında kronik iltihaplanmaya bağlı olarak nefes darlığı, öksürük ve göğüste sıkışma gibi belirtilerle kendini gösteren bir hastalıktır. Viral enfeksiyonlar, polenler, stres, temizlik maddeleri ve tütün ürünleri gibi çevresel ve psikolojik faktörler, astım ataklarını tetikleyebilir. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Kansu, bu etkenleri ve onlardan korunmanın önemini anlattı.

Uzmanlardan kritik uyarı: ‘Bebekleri sallamak, zıplatmak kalıcı hasara yol açabilir’

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ferunda Demir, bebekleri severken yapılan bazı davranışların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, özellikle sallama, zıplatma, havaya atıp tutma gibi hareketlerin beyin kanaması, göz içi kanama ve ani solunum durması gibi hayati riskler taşıdığı uyarısında bulundu.

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Kefir Alzheimer’a karşı koruyucu olabilir mi? Uzmandan önemli uyarı!

Diyetisyen Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplarını baskılayarak nöroinflamasyonu azaltabileceğini ancak Alzheimer’dan korunmak için tek başına yeterli olmadığını vurguladı.

3-2-8 egzersizi göbek yağını hızlıca yakıyor

Pilates uzmanı Nonna Glaser mimarı olduğu “3-2-8” antrenman yönteminin göbek yağlarından en hızlı kurtulma yolu olduğunu belirtiyor. Peki, 3-2-8” antrenman yöntemi nasıl çalışıyor?

Araştırma ortaya koydu: Covid-19 aşısı kalp krizini artırdı mı?

Covid-19 aşısı olanlarda kalp hastalıklarının arttığına yönelik söylentilerin bilimsel bir veriye dayanmadığı belirlendi. İngiltere’de, 46 milyon kişinin verilerini inceleyen bir çalışmada Covid-19 aşısı olan kesimde hem kalp hem de damar hastalıklarına bağlı ölümlerin daha az olduğu ortaya koyuldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir