Araştırma ortaya koydu: Covid-19 aşısı kalp krizini artırdı mı?

Kalp Krizi Vakaları Artış Gösteriyor mu? Uzman Açıklama Yaptı

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Murat Sargın, son zamanlarda gençlerde kalp krizi vakalarının arttığı iddialarını değerlendirdi.

Sargın, yapılan verilerin gençlerde ciddi anlamda endişe verici bir kalp hastalığı artışını göstermediğini belirtti. Gençler arasında kalp krizi vakalarının daha sık gündeme gelmesinin, aslında bu konuda farkındalığın artmasıyla ilgili olduğunu vurgulayan Sargın, “10 yıl öncesine göre gençlerde belirgin bir kalp hastalığı artışı söz konusu değil. Ancak nüfus arttıkça hastalıkların da arttığı bir gerçek.” şeklinde konuştu.

  • Gençlerde Kalp Krizi Endişesi: Sargın, Türkiye’de 25-45 yaş aralığında genç nüfusun arttığını ve bu yaş grubundaki her üç kişiden birinin bulunduğunu belirtti. Dolayısıyla bu durumun, geçmiş yıllara göre artan kalp krizi vakalarıyla doğrudan ilişkili olmadığını söyledi.
  • Covid-19 ve Kalp Hastalıkları: Doç. Dr. Murat Sargın, Covid-19 salgınıyla kalp ve damar hastalıkları arasında bir bağlantı kurmanın doğru olmadığını belirtti. İngiltere’de yapılan bir çalışmada Covid-19 aşısı olan kişilerde kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölüm oranlarının düşük olduğu gözlemlendi.

Sargın, Türkiye’de de benzer çalışmaların yapıldığını ve elde edilen verilerin henüz yayınlanmadığını belirtti. Kalp ve damar sağlığı konusunda farkındalığın artması gerektiğine dikkat çekerek, gençlerde kalp krizi endişesinin abartılmadan değerlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Varisin, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emir Cantürk, özellikle kadınlarda sık görülen bu hastalığın ilerlemeden tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Yaş aldıkça beyin de yaşlanıyor! Bu 5 durumda hemen doktora başvurun

Yaş ilerledikçe artan unutkanlıklar bir süre sonra kişinin yaşamında yol açtığı olumsuz sonuçlarla, hayatın her alanını etkilemeye başlıyor. Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığa karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.

Sigara bırakma polikliniklerinde 3,8 milyon kişiye destek sağlandı

Sağlık Bakanlığınca, Türkiye genelinde hizmet veren sigara bırakma polikliniklerinde 2010 yılından bu yana 3 milyon 801 bin 962 muayene yapıldı.Hekimlerin muayenesi ve değerlendirmesi doğrultusunda 1 milyon 538 bin 45 kişiye farmakolojik destek sağlandı.

Bursa’da ağlayan çiçek zehirledi! Böyle uyardı: ‘Evinizde bu çiçek varsa derhal çöpe atın’

Göz alıcı yapraklarıyla salonların baş köşesini süsleyen o çiçek, bu kez güzelliğiyle değil zehriyle gündeme geldi. Halk arasında ‘ağlayan çiçek’ olarak bilinen difenbahya, Bursa’da yaşayan Meryem Can’ı kelimenin tam anlamıyla susturdu. ‘Evinizde varsa derhal atın’ dediği difenbahya, ölümcül denebilecek kadar zehirli olabilir miydi? Konuyu tüm detaylarıyla işin uzmanı anlattı.

Yaşamak istedi, bedeli insanlık suçu oldu! Kanlı organ nakli kâbusu: ‘Bilmiyordum’

İlk böbrek naklini 20 yaşında olan genç kadın yeniden hastalanmış ve yine kendisi için uygun bir böbrek beklemesi gerektiğini öğrenmişti. Bu bekleyişin hayatına mâl olabileceğini düşündü. İnternette yaptığı bir araştırma sonucunda kendi deyimiyle farkında olmadan uluslararası organ nakli çetesine dahil oldu. İşte şimdi hiçbir klinik tarafından tedaviye alınmayan kadının yaşadıkları.