Kanserle mücadelede gizli güç!

Egzersizin Kanser Tedavisi Üzerindeki Olumlu Etkileri Çalışmalarla Kanıtlandı

Çin Tıp Üniversitesi’ne bağlı Shengjing Hastanesi liderliğinde yapılan araştırmada, 2012 ile 2024 yılları arasında yayınlanmış rastgele kontrol deneylerinden elde edilen veriler incelendi. Toplamda 80 bilimsel makaleden elde edilen 485 farklı bulgu üzerinde detaylı analizler gerçekleştirildi.

Araştırmanın sonuçlarına göre; aerobik ve direnç antrenmanları, yüksek yoğunluklu aralıklı egzersizler, tai chi ve yoga gibi aktiviteler, kanser tedavisine bağlı olarak ortaya çıkan kalp ve sinir hasarı, beyin sisi ve nefes darlığı gibi yan etkileri belirgin bir şekilde azaltabilmektedir.

Egzersizin sadece fiziksel değil, aynı zamanda psikolojik olarak da hastalara destek sağladığı belirtilmektedir. Daha iyi bir uyku kalitesi, genel vücut fonksiyonlarında artış, sosyal etkileşimde iyileşme ve yaşam kalitesinde gözle görülür bir yükseliş sağlandığı vurgulanmaktadır.

Çalışmada, ameliyat öncesinde düzenli olarak yapılan egzersizin; operasyon sonrası komplikasyon riskini, ağrı düzeyini, hastanede kalış süresini ve ölüm oranını azalttığına dair güçlü kanıtlar bulunduğu rapor edildi.

Araştırmacılar, elde ettikleri sonuçlar ile ilgili, “Bu çalışma, egzersizin kanser tedavi protokollerine başarılı bir şekilde entegre edilmesinin etkinliğini bir kez daha kanıtlamaktadır. Orta ila yüksek düzeyde güvenilir olan bulgular, egzersizin tedaviye bağlı olumsuz etkileri azalttığını, vücut yapısını ve biyolojik göstergeleri iyileştirdiğini ve yaşam kalitesini artırdığını göstermektedir.” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Varisin, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını söyleyen Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emir Cantürk, özellikle kadınlarda sık görülen bu hastalığın ilerlemeden tedavi edilmesi gerektiğini belirtti.

Yaş aldıkça beyin de yaşlanıyor! Bu 5 durumda hemen doktora başvurun

Yaş ilerledikçe artan unutkanlıklar bir süre sonra kişinin yaşamında yol açtığı olumsuz sonuçlarla, hayatın her alanını etkilemeye başlıyor. Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığa karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.

Sigara bırakma polikliniklerinde 3,8 milyon kişiye destek sağlandı

Sağlık Bakanlığınca, Türkiye genelinde hizmet veren sigara bırakma polikliniklerinde 2010 yılından bu yana 3 milyon 801 bin 962 muayene yapıldı.Hekimlerin muayenesi ve değerlendirmesi doğrultusunda 1 milyon 538 bin 45 kişiye farmakolojik destek sağlandı.

Bursa’da ağlayan çiçek zehirledi! Böyle uyardı: ‘Evinizde bu çiçek varsa derhal çöpe atın’

Göz alıcı yapraklarıyla salonların baş köşesini süsleyen o çiçek, bu kez güzelliğiyle değil zehriyle gündeme geldi. Halk arasında ‘ağlayan çiçek’ olarak bilinen difenbahya, Bursa’da yaşayan Meryem Can’ı kelimenin tam anlamıyla susturdu. ‘Evinizde varsa derhal atın’ dediği difenbahya, ölümcül denebilecek kadar zehirli olabilir miydi? Konuyu tüm detaylarıyla işin uzmanı anlattı.

Yaşamak istedi, bedeli insanlık suçu oldu! Kanlı organ nakli kâbusu: ‘Bilmiyordum’

İlk böbrek naklini 20 yaşında olan genç kadın yeniden hastalanmış ve yine kendisi için uygun bir böbrek beklemesi gerektiğini öğrenmişti. Bu bekleyişin hayatına mâl olabileceğini düşündü. İnternette yaptığı bir araştırma sonucunda kendi deyimiyle farkında olmadan uluslararası organ nakli çetesine dahil oldu. İşte şimdi hiçbir klinik tarafından tedaviye alınmayan kadının yaşadıkları.