Varis, tedavi edilmediğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor

Varis Tedavisi: Doç. Dr. Emir Cantürk Anlatıyor

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Emir Cantürk, varis hastalığının sadece kadınlarda değil, son zamanlarda erkeklerde de artış gösterdiğine dikkat çekiyor. Cantürk, doğru tanı ve güncel tedavi yöntemleriyle varis sorununun üstesinden gelinebileceğinin altını çiziyor.

‘Varis Tedavisi Kişiye Özel Olmalı’

Varisin özellikle kadınlar ve yaşlılarda sık görüldüğünü belirten Doç. Dr. Cantürk, “Varis, toplar damarlar içinde kan akışının yön değiştirmesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Kan normalde ayaktan kalbe doğru akmalıdır, ancak varisli hastalarda bu akış tersine döner ve bu durum kaçak olarak adlandırılır. Fizik muayene ve ultrason ile kolayca teşhis edilebilir” diyor.

‘Üç Farklı Tedavi Yöntemi Uygulanabilir’

Hastanın varis durumuna göre tedavi yöntemini belirlediklerini söyleyen Doç. Dr. Cantürk, şu bilgileri paylaşıyor: “Varis tedavisinde üç ana yöntemimiz var. Damarı çıkarabilir, yakabilir veya tıkayabiliriz. Damar çıkarma eski ve hala etkili bir yöntemdir. Yakma işlemi genellikle lazer veya radyofrekans ile gerçekleştirilir. Bu yöntemler genişlemiş damarlar için çok etkilidir. Aynı seansta her iki bacağa da müdahale edilebilir. Hastalar genellikle aynı gün taburcu olabilirler.”

‘Kılcal Damarlar İçin Köpük Tedavisi’

Kılcal damarlar için anestezi gerektirmeyen ve hızlı sonuçlar veren köpük tedavisine de değinen Doç. Dr. Cantürk, “Bu tedavi yöntemi yaklaşık 15 dakika sürer ve özellikle kış aylarında tercih edilir. Ancak yaz aylarında da uygulanabilir. Yaz aylarını rahat geçirmek isteyenler için kış aylarında tedavi olmalarını öneriyoruz” şeklinde konuşuyor.

‘Ameliyat Sonrası Hızlı İyileşme’

Varis tedavisi gören 28 yaşındaki Tuğçe Çiçek, ameliyat sonrası deneyimlerini şu şekilde aktarıyor: “Yaklaşık 2 yıl önce bacak ağrılarım artmıştı. Doç. Dr. Emir Cantürk’e başvurdum. Gerekli testler yapıldıktan sonra ameliyat olmam gerektiği söylendi. Doktorun yaklaşımı beni çok rahatlattı. Ameliyattan 4 saat sonra yürümeye başladım, 6 saat sonra taburcu oldum. Diz kapağı ağrılarım ve bacak ödemin geçtiğini gördüm. Şu an kendimi çok daha sağlıklı hissediyorum” diyor.

Related Posts

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Çelik: Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Yaş aldıkça beyin de yaşlanıyor! Bu 5 durumda hemen doktora başvurun

Yaş ilerledikçe artan unutkanlıklar bir süre sonra kişinin yaşamında yol açtığı olumsuz sonuçlarla, hayatın her alanını etkilemeye başlıyor. Uz. Dr. Özden Yener Çakmak, unutkanlığa karşı alınabilecek önlemler hakkında bilgi verdi.

Sigara bırakma polikliniklerinde 3,8 milyon kişiye destek sağlandı

Sağlık Bakanlığınca, Türkiye genelinde hizmet veren sigara bırakma polikliniklerinde 2010 yılından bu yana 3 milyon 801 bin 962 muayene yapıldı.Hekimlerin muayenesi ve değerlendirmesi doğrultusunda 1 milyon 538 bin 45 kişiye farmakolojik destek sağlandı.

Bursa’da ağlayan çiçek zehirledi! Böyle uyardı: ‘Evinizde bu çiçek varsa derhal çöpe atın’

Göz alıcı yapraklarıyla salonların baş köşesini süsleyen o çiçek, bu kez güzelliğiyle değil zehriyle gündeme geldi. Halk arasında ‘ağlayan çiçek’ olarak bilinen difenbahya, Bursa’da yaşayan Meryem Can’ı kelimenin tam anlamıyla susturdu. ‘Evinizde varsa derhal atın’ dediği difenbahya, ölümcül denebilecek kadar zehirli olabilir miydi? Konuyu tüm detaylarıyla işin uzmanı anlattı.

Yaşamak istedi, bedeli insanlık suçu oldu! Kanlı organ nakli kâbusu: ‘Bilmiyordum’

İlk böbrek naklini 20 yaşında olan genç kadın yeniden hastalanmış ve yine kendisi için uygun bir böbrek beklemesi gerektiğini öğrenmişti. Bu bekleyişin hayatına mâl olabileceğini düşündü. İnternette yaptığı bir araştırma sonucunda kendi deyimiyle farkında olmadan uluslararası organ nakli çetesine dahil oldu. İşte şimdi hiçbir klinik tarafından tedaviye alınmayan kadının yaşadıkları.

Diz kireçlenmesine anjiyo çözümü: Yüzde 80 hasta memnuniyeti var

Diz kireçlenmelerinde cerrahi müdahaleye alternatif bir yöntem olarak öne çıkan ve yaklaşık 1 saat süren bir operasyon olan “Genikulat Arter Embolizasyonu” tekniği hastaların yaşam kalitelerini artırıyor.